22 februarie 2013

Iisus Hristos


Rugaciune catre Domnul nostru Iisus Hristos

Cel ce in toata vremea si in tot ceasul, in cer si pe pamant esti inchinat si slavit, Hristoase Dumnezeule, indelung Rabdatorule, mult Milostive si mult Indurate;
Care pe cei drepti iubesti si pe cei pacatosi miluiesti;
Care pe toti chemi la mantuire, intru fagaduinta bunatatilor ce vor sa fie;
Insuti, Doamne, primeste rugaciunile noastre in ceasul acesta si indrepteaza viata noastra spre poruncile Tale;
Sufletele noastre le sfinteste, trupurile curateste, cugetele indrepteaza, gandurile curateste-le si ne izbaveste pe noi de tot necazul si nevoia.
Inconjoara-ne pe noi cu sfintii Tai ingeri, ca prin mijlocirea lor find paziti si povatuiti sa ajungem la unirea credintei si la cunostinta slavei Tale celei neapropiate, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin.
Invredniceste-ne, Doamne, in ziua aceasta, fara de pacat sa ne pazim noi. Bine esti cuvantat, Doamne, Dumnezeul parintilor nostri, si laudat si preaslavit este numel Tau in veci. Fie Doamne mila Ta spre noi, precum am nadajduit intru Tine. Bine esti cuvantat Doamne, invata-ma indreptarile Tale. Bine esti cuvantat
Stapane, intelepceste-ma cu indreptarile Tale. Bine cuvantat esti, Sfinte, lumineaza-ma cu indreptarile Tale. Doamne, mila Ta este in veac, lucrurile mainilor Tale nu le trece cu vederea; Tie se cuvine lauda, Tie se cuvine cantare, Tie slava se cuvine: Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. 
 Amin.

Niciun comentariu: